Jouw doel, mijn focus

Met gemak verplaats ik mij in de belangen, wensen en behoeften van iedere doelgroep. Mijn sterke inlevingsvermogen is hierbij mijn troef. Mijn toegevoegde waarde is het grootst in een coördinerende en faciliterende, zelfstandige rol. Dankzij mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, spreek ik de commerciële taal. 

Beschikbaar voor korte en langere opdrachten. Van een eenmalige training tot een opdracht met langere adem.  

Werk jij bij een organisatie die op zoek is naar een proactieve communicatiespecialist, iemand die weet hoe je jouw boodschap doeltreffend aan de man brengt? Of wil je tekst laten (her)schrijven zodat je boodschap wél overkomt? Of wil je dat je team dit leert?

Dan help ik je graag!

Project- of netwerkcoördinatie

Op zoek naar een ervaren communicatie coördinator die zelfstandig, proactief en met veel energie aan de slag gaat? Ik begeleid communicatieprojecten van a t/m z met een frisse blik. Dankzij heldere afspraken, een transparante planning en een gestructureerde werkwijze zorg ik voor draagvlak bij en begeleiding van betrokken partijen. 

Als coördinator in een project of netwerk functioneer ik op mijn best. Ik neem de regie én zet de belangen van (vaak een mix van) opdrachtgevers voorop. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel bereik ik resultaat en haal ik mijn voldoening uit de tevreden opdrachtgevers.

Benieuwd naar wat ik voor jullie organisatie, project of netwerk kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Communicatie advies

Als tekst- en taalspecialist denk ik mee over je doelgroep: Wie is het? Hoe bereik je ze en hoe spreek je ze aan? Ik schrijf, adviseer en denk mee: van webtekst tot nieuwsbrief, van brief tot blog. Kortom: de basis van jouw communicatie.

Of heb je hulp nodig met een contentkalender waarin deadlines, media, doelgroep en thema’s in 1 klap duidelijk zijn? Zo’n kalender geeft rust, overzicht en biedt structuur.

Met veel enthousiasme en een bak aan ervaring, help ik je met bijvoorbeeld:
 Een communicatieplan
 De contentkalender
Doelgroep formulering
Hulp bij positionering

Wervende tekst, heldere taal

Een goede, wervende tekst prikkelt, stimuleert en pakt je in. Heldere tekst zorgt dat de lezer bij je blijft en méér wil. Dat hij gaat nadenken én over gaat tot actie. Een tekst die leest als een trein. Ja, echt waar. Zo’n tekst bestaat.

En ik schrijf ‘m graag voor je.

 Blog, artikel
Mailing, nieuwsbrief
 Webtekst
Brochure

Eindredactie

Je tekst heeft een kritische blik nodig? Of je loopt vast met een tekst? Helder formuleren is best lastig. Ik redigeer en corrigeer zodat de tekst lekker leest. En ik werp een frisse blik op de indeling. Geloof het of niet: eenvoudig communiceren en doeltreffend taalgebruik, dat is helemaal mijn ding. Ieder z’n vak. Ik (her)schrijf en coach hoe taal eenvoudiger kan.

Redigeren en corrigeren

Spelling en grammatica check

Frisse blik op indeling en tekstopbouw

Tips waar je écht iets aan hebt

‘Check mijn tekst’

Ideaal voor organisaties met behoefte aan een frisse, externe kritische blik op tekst. Doet jouw site wat het moet doen? Komt de boodschap van jouw flyer goed over? ‘Check mijn tekst’ is een complete eindredactie inclusief tips hoe het in het vervolg beter kan.

Wat je van mij kunt verwachten:

Teksten redigeer en verbeter ik in kort, bondig en doeltreffender B1-taalgebruik 

 Ik kijk naar spelling, doelgerichtheid, logica en indeling

De vormgeving beoordeel ik kritisch, met focus op de doelgroep

 Je krijgt tips waar je écht iets aan hebt en waarmee je direct aan de slag kunt