Hoi, ik ben Irene

Dankzij mijn sterk ontwikkelde inlevingsvermogen krijg ik vaak terug dat ik me zo goed verplaats in de belangen, wensen en behoeften van een ander. Regelmatig hoor ik ‘jij zegt precies het juiste zodat ik mij beter voel of inspiratie krijg’. Deze eigenschap is mijn troef: ik voel, ik schrijf, ik inspireer. En ik ben altijd bezig met vooruitgang en ontwikkeling.

Heldere communicatie, doelen halen en anderen helpen bij het vermarkten van een goed product of het overbrengen van een relevante boodschap: dat is wat ik doe. Dit samen met een flinke dosis doorzettingsvermogen en een proactieve houding maakt mijn communicatiebureau interessant voor netwerken, gemeenten en organisaties met maatschappelijk belang.

Taal is alles

Goede communicatie is de basis voor het succes met iedere ondernemer, ieder project. Het belang van taal is bijna onbeschrijflijk. Taal en dus communicatie is dé kans om te groeien want:

  • een treffende opmerking geeft je inspiratie,
  • van een goed gesprek krijg je inzichten en kom je verder,
  • een sterke quote slaat de spijker op zijn kop,
  • en een wervende tekst zet je doelgroep aan tot actie.

Zoeken naar de juiste woorden is soms echt een ding. Ieder z’n vak. Ik hou van eenvoudige, doeltreffende taal. Een verhaal of boodschap goed op papier krijgen, zodat er verbinding ontstaat tussen zender en ontvanger, dat vind ik het mooiste wat er is. 

Missie

Dat ik van heldere communicatie houd, is inmiddels wel duidelijk. Inmiddels 45+ en een bak aan werkervaring. In 2023 bestaat mijn communicatiebureau 5 jaar, een jubileum. Ik ben trots op mijn bedrijf en ontzettend blij dat ik me iedere dag weer mag inzetten voor dit mooie vak. Waarom ik uitsluitend als freelancer werk? Omdat ik van mijn vrijheid houd. Omdat ik als zelfstandige de frisse, kritische blik van buitenaf ben. En omdat ik mezelf wil blijven uitdagen en ontwikkelen. Plus door de lat hoog te leggen, professioneel en kritisch te zijn, ontving ik de afgelopen jaren mooie reviews.

O ja, mijn naam is Irene Lodewick. Daarnaast ben ik happy getrouwd met Paul Ticheler, moeder van twee sportieve studenten en groot liefhebber van yoga en van actief en buiten zijn. Volledig is mijn naam Irene Ticheler-Lodewick.  Het is mijn missie de wereld mooier te maken door heldere en eenvoudige communicatie. Zodat iedereen kan meedoen.